ASOCIAŢIA MIŞCAREA SPORTIVĂ A STUDENŢILOR TRANSILVĂNENI – MSST

Asociaţia Mişcarea Sportivă a Studenţilor Transilvăneni (M.S.S.T.) s-a constituit legal în data de 19.06.2013 la inițiativa studenților Radu-Tiberiu Șerban, Andreea Badache și Alexandru Zadic. Primul, student senator al Facultății de Educație Fizică și Sport (F.E.F.S.) la acel moment, a doua, student cancelar și al treilea, student entuziast, au simțit nevoia unei entități de acest gen pentru organizarea la un nivel superior, de evenimente cultural-sportive la care au întâmpinat dificultăți în trecut.
Cei trei membrii fondatori ai acestei asociații au luat parte la reprezentarea intereselor studenților F.E.F.S. încă dinaintea nașterii M.S.S.T. prin participarea la ședințele Consiliului Facultății, ale Senatului universității precum și la cele ale Consiliului Studenților din U.B.B. sau ca reprezentanți ai studenților în diverse comisii precum cele de cazare, tabere studențești și burse. Simțind nevoia de a aplica cunoștințele dobândite în practică, aceștia au inițiat mai multe activități cu și pentru studenții facultății și ai universității, cele mai relevante dintre acestea fiind conferințele Importanța Activităților Fizice în Societatea de Azi, edițiile I și II precum și Campionatele Sportive ale UBB la disciplinele fotbal și baschet 3X3, Edițiile I și II. La aceste evenimente au participat numeroși studenți, campionatele sportive adunănd peste 400, precum și personalități din lumea sportului clujean ca Vasile Bogdan, Leon Gomboș, Florin Berceanu, Corina Căprioriu, Cristi Dulca și alții.
Înființarea asociației noastre a oferit un cadru nou în care studenții să poată duce la un alt nivel organizarea de astfel de evenimente, cu o ușurință mai mare. Mișcarea Sportivă se poate baza acum pe un număr de peste 100 de voluntari, specialiști în domeniul educației fizice și a sportului și are suportul legal de a se apropia mai mult de mediul privat, care se dovedește a fi un jucător implicat în astfel de activități, M.S.S.T. având ca scop reprezentarea intereselor studenţilor Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi a tinerilor sportivi din Transilvania în vederea stimulării şi dezvoltării educaţiei şi performanţei sportive.

În viitor, activitățile noastre se vor concentra în jurul continuării proiectelor proprii, în păstrarea parteneriatelor cu federațiile sportive naționale deja începute și în dezvoltarea de noi evenimente cu caracter cultural, educațional și sportiv, precum și de noi parteneriate cu instituții și organisme implicate în domeniul sportiv sau cele tangente acestuia.