magyar
romana
home
ADMITERE 2018

Şcoală de vară 2014În perioada 21-24 august 2014 Facultatea de Educație Fizică și Sport, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj Napoca, a organizat Tabăra de Vară Judo, cu tema "Kata în contextul competițiilor actuale de judo".

Stagiul a fost condus de către profesor Surla Iulian (5 Dan) campion european de 11 ori, campion mondial de 3 ori, profesorul Alexandrul Chirilă, director tehnic al lotului național de judo masculin și antrenor federal (5 Dan), unul dintre cei mai importanți specialiști ai judo-ului la ora actuală, si asist. univ. dr. Barboș Ion-Petre (2 Dan), antrenor judo veterani și Kata seniori, medaliat cu aur, argint și bronz la Campionatele Nationale de Kata.

Stagiul a adunat sportivi de la cluburile din Cluj-Napoca, Câmpia-Turzii, Bistrița, Zalau etc.

S-au abordat practic Nage no Kata (Formele de aruncare), Katame no Kata (Formele de lupta la sol), Kodokan goshin jutsu (Forma de aparare Kodokan), Kime no Kata sau Shinken Shobu no Kata (Forma reala de lupta) si Ju no Kata (Forma de suplețe).

La sectiunea teorie, domnul profesor Alexandru Chirilă a abordat o expunere foarte importantă legată de rolul Kata în pregătirea complexă atât a antrenorilor, profesorilor cât și a judo-ka de astăzi, care dupa noile prevederi internationale este obligat să cunoască cel puțin elementele Nage no Kata și Katame no Kata, pentru promovare la 1-3 Dan (primul respectiv al doilea si al treilea grad superior, din cele 8 accesibile sistemului european).

De asemenea s-au prezentat conditiile de promovare a a antrenorilor și sportivilor, indiferent de durata practicarii judo- ului, impuse de Federația Internațională de Judo.

În urma succesului acestui stagiu, s-a hotarat ca în anul viitor, 2015, Tabăra de Vară să fie una internațională cu participarea unor maeștri din Japonia, Italia, Ungaria și Croația.

Multumim tuturor celor care au sprijinit derularea acestei importante tabere, care a facut să crească prestigiul facultătii noastre și a Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca.

Mesaj postat in data de 2014-09-08 in categoria evenimente