magyar
romana
home
ADMITERE 2018

Stagiu de JUDO 2014

Duminică 16 martie 2014, ora 11.00 a avut loc la Cluj cea de-a II-a ediție a Stagiului Național de Judo Ne- waza.

Stagiul a fost condus de către asist. univ. dr. Barboș Ion Petre - 2 Dan.

Tema stagiului a fost "Osaekomi-waza - Kesa-gatame, variante de atac și apărare".

Au participat sportivi de la Facultatea de Educație Fizică și Sport UBB, de la cluburile din Cluj-Napoca, Câmpia Turzii, Suceava, Târgu Mureș si Bacău.

Stagiul a fost realizat cu sprijinul Federației Române de Judo (FRJ), Asociația Județeană de Judo Cluj și Facultatea de Educatie Fizică și Sport - UBB Cluj.

Etapa următoare este programată la data de 6 aprilie, "Shime-waza (arta strangulării) - Othen jime - metode de abordare".

Stagiul, propus pe trei nivele de desfășurare urmărește pregătirea sportivilor pentru Campionatul Național de Ne-waza de la Drobeta- Turnu Severin din 10 Mai 2014.
In data de 6 aprilie 2014, incepand cu ora 11.00 a avut loc la Cluj-Napoca cea de-a doua sesiune de stagiu "Ne-waza". Au participat sportivi de la cluburi din Targul-Mures, Suceava, Campia Turzi, CSU- Cluj, CSM Cluj. Stagiul a fost condus de asist. univ. dr. Baros Ion- Petre, avand ca Uke pe prof. judo Alpar Nagy.
Stagiul s-a realizat cu sprijinul Federatiei Romane de Judo si a Asociatiei Judetene de Judo Cluj.
Tema sesiuni a fost "Shime-waza-metode de abordare a Okuri-eri- jime si Sankaku-jime". La stagiu participand si un numar mare de copii s-au organizat doua ateliere: juniori-seniori si copii. Copiilor li s-au pezentat importanta fixarilor in contextul luptei la sol, in timp ce juniorilor si adultilor metode de executie a celor doua strangulari (Okuri-eri-jime si Sankaku-jime).
In partea a doua a sesiunii s-au executat o serie de reprize de randori, pornind din diferite situatii de lupta.
In final s-a facut o scurta prezentare a istoricului judou-lui la nivel mondial si national (amintind de cativa judoka romani care au facut cinste judo-ului romanesc, astazi uitati), precum si o scurta prezentare a unor tehnici de lupta la sol folosite in perioada maestrului Jigoro Kano. Aceasta ultima prezentare a urmarit pastrarea si conservarea elementelor tehnice ale judo-ului traditional, ce vor fi transmise mai departe de tinerele generatii.
Ultima sesiune va avea loc in data de 27 aprilie de la ora 11.00.
Mesaj postat in data de 2014-03-18 in categoria evenimente